Projekt bemutatása

tl_files/AA_hivatalos/logok/Legyen Tied Europa!_logo1.pngPillar Alapítvány egyik legújabb projektje a Legyen Tiéd Európa!, amely a Norvég Civil Támogatási Alap segítségével és az UCCU Alapítvány együttműködésével valósul meg.  A projekt fő célja – hasonlóan az EU-tanóra projekthez – európai uniós tudás átadása nem-formális oktatási eszközökkel, azonban a célközönség ezúttal a szociálisan és földrajzilag hátrányos helyzetű iskolák fiataljai

Az EU-val kapcsolatos információk, az általa nyújtott és biztosított lehetőségek és jogok megismerése minden uniós polgár alanyi joga, azonban az ilyen típusú információk mégsem jutnak el a legtöbb helyre. Ráadásul, a vidéki középiskolák hátrányban is vannak a fővárosiakhoz képest, ezt az űrt igyekszik a projekt kitölteni. A projekt önkéntesei egy tréninget követően izgalmas uniós tematikákat és módszertanokat dolgoznak ki, majd ezek segítségével EU-tanórákat tartanak az együttműködő középiskolákban. A szociálisan és földrajzilag hátrányos helyzetű fiatalok a projekt eredményeként megismerkedhetnek az EU-val, jogaikkal és lehetőségeikkel, tudásuk és érdeklődésük bővül olyan témákban, amelyek kiemelten relevánsak a számukra. Ezen kívül a projektnek része egy pedagógus-tréning is, azért, hogy a középiskolai keretekbe minél könnyebben és egyszerűbben bevihető legyen az EU-s tudás.

A projekt tervezett időtartama 12 hónap, amely során 8 középiskolát, 250 diákot, 20 tanárt, számos saját és más civil szervezetek önkénteseit és a civil szektort érjük el.

A projekt a Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával valósul meg. A projekt költségeihez a Budapesti Francia Nagykövetség is hozzájárult.

A projekt időtartama: 2015. március – 2016. március

A támogatás összege: 49 448 €

Kapcsolódj be Te is a Legyen Tiéd Európa! projektbe!


tl_files/norveg/francialogo.jpegtl_files/norveg/UCCU.jpg