Pillar Alapítvány > Rólunk > Koordinátorok

Ismerkedjetek meg a koordinátorainkkal!

2016 - jelenleg

Oszkó Attila (igazgató):

tl_files/Koordinatori kepek/oszkoattila.jpg

2013-ban csatlakoztam a Pillar Alapítványhoz, jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen vagyok gazdálkodás és menedzsment szakos hallgató. A középiskolai éveim alatt mindig is érdekelt az Európai Unió és a vele kapcsolatos egyéb dolgok. Az egyetem kezdetekkor egy véletlen "találkozás" útján futottam bele a Pillar-ba. Egyből szimpatikus volt a közeg és az az irányvonal, amit képviselt. A Pillar kedvenc és legjobb blogjának (a görbEUborka) voltam a koordinátora az elmúlt időszakban. A szerkesztgetése és irányítása során nagyon sok hasznos tudás ragadt akarva akaratlanul is rám. Új nézőpontokat és számos érdekességet ismertem meg általa. Számtalanszor tapasztaltam, hogy a közösségi összefogásnak és az áldozatos munkának mekkora ereje van, úgy gondolom, hogy a Pillar valamennyi projektje kiváló példa erre. Sok egyetemi diákszervezet "csak" diákszervezet. A Pillar ennél jóval több. Egy remek csapat és egy nagyon jó lehetőség arra, hogy az egyetemi évek után az itt megszerzett tudást és tapasztalatot a munkád során kamatoztatni tudd. Bátorítok mindenkit, hogy használja ki a lehetőséget, amit a Pillar nyújt, mert biztos vagyok benne, hogy nem fogja megbánni.

Roskó Mónika (HR-vezető):

tl_files/Koordinatori kepek/Moni.jpg

Roskó Mónika vagyok, elsőéves hallgató az ELTE nemzetközi tanulmányok mesterképzésén. Az alapszakos diplomámat szintén az ELTE-n, politológián szereztem. 2015 őszén csatlakoztam az Alapítványhoz, fő motivációm az volt, hogy szerettem volna egy egyetemen kívüli társaságot és elfoglaltságot találni, így esett a választásom a Pillarra, ami széles körű lehetőségeket, programokat kínált, sok kezdeményezést felkarolva és megvalósítva. Elsősorban az EUtanóra fogott meg, azóta az óratartás mellett rendszeresen írok cikket a GörbEUborkára, illetve gyakornok is voltam az Európa Pontnál. Jelenleg mentorként és frissen kinevezett HR-vezetőként tevékenykedem, így új kihívások előtt állva
vágok neki az elkövetkezendő egy évnek.

 

Szabó Diána (kommunikációs koordinátor):

tl_files/Koordinatori kepek/Diana.png

2015 tavaszán jelentkeztem a Pillar Alapítvány Legyen Tiéd Európa! projektjébe külsősként, amiben önkéntes óratartóként vettem részt, azonban onnan már egyenes út vezetett odáig, hogy a Pillarban is önkénteskedjek. A Pillarhoz való csatlakozás egy nagyon jó döntés volt, mivel azon kívül, hogy elmélyíthettem az EU-s tudásomat, nagyon sok más területen is munkálkodhattam és fejlődtem, valamint itt találtam meg a legjobb barátaimat is. Már 2015 nyarán csatlakoztam a GörbEUborka csapatához is, ahol social media szerkesztőként tevékenykedtem, majd 1 év aktív tagság után úgy döntöttem, hogy megpályázom a kommunikációs koordinátori pozíciót is.

Jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem nemzetközi tanulmányok alapszakos hallgatója vagyok, valamint újságírással foglalkozom és az Európa Pontban voltam gyakornok. Azt, hogy ma mivel foglalkozom, nagyban meghatározták a pillaros tevékenységeim, továbbá kezdő egyetemistaként, kevés szakmai tapasztalattal több helyre azért mertem jelentkezni, mert az Alapítványnál már sok mindenbe beleláthattam, és az önkénteskedés amúgy is egy fontos szempont az önéletrajzban.

Úgy gondolom, hogy a Pillar sokkal többet nyújt, mint az európai uniós ismeretek, sőt, sokkal izgalmasabb is annál.

Való Melinda (rendezvényekért felelős koordinátor):

tl_files/Koordinatori kepek/Melinda.png

Való Melinda vagyok, tanulmányaimat az ELTE nemzetközi tanulmányok szakán kezdtem, majd második éve a Pázmány nemzetközi tanulmányok mesterszakán kulturális diplomácia és Európa-tanulmányok szakirányon tanulok. 2015 tavaszán csatlakoztam a Pillar Alapítványhoz, miután a szaktársaimtól rengeteget hallottam róla és mivel én is szerettem volna egy fiatalos, lendületes csapat tagja lenni, önkénteskedni, másokat megismerni.

Mivel előző félévben Franciaországban voltam Erasmus-szal így kevésbé tudtam aktív lenni, de ezt most igyekszem pótolni! Mint új rendezvényszervező koordinátor, remélem sok színvonalas program megszervezésében lehet majd részem a Ti segítségetekkel. :)

 2015-2016

Anek Rebeka (ügyviteli koordinátor):

tl_files/Koordinatori kepek/DSC_8121bbc.jpgAnek Rebeka vagyok, jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi gazdaság és gazdálkodás mesterszakán tanulok. Az alapszakos diplomámat az ELTE nemzetközi tanulmányok szakán szereztem. 2012 őszén csatlakoztam a Pillar Alapítványhoz, mert szerettem volna egy olyan közösség tagjai lenni, ahol hasonló érdeklődésű emberekkel dolgozhatok együtt. Az alapítvány a kezdetektől fogva lehetőséget nyújtott nekem arra, hogy megvalósíthassam az elképzeléseimet, kiállhassak a véleményem és az európai értékek mellett. Egy évig online kommunikációs koordinátorként tevékenykedtem, jelenleg pedig ügyviteli koordinátori pozíciót töltök be, és én vagyok a Pillar Európa Klub BCE-s diákszervezetének elnöke. Rengeteget fejlődtem, számos tapasztalatot szereztem, megtanultam csapatban dolgozni, emberekkel bánni és semmit nem feladni. A Pillar számomra szinte már egy nagy családot jelent, ahol az igazán nehéz helyzetekben is mindig összetartunk.

Bártfai Bea (projekt koordinátor):

A Pillar Alapítványhoz 2011 őszén csatlakoztam, akkor az ELTE TáTK nemzetközi tanulmányok szakán tanultam és pályázatírással kapcsolatos tapasztalatot szerettem volna szerezni. Azóta több sikeres pályázat írásában és megvalósításában is részt vettem/ veszek, gyakornokként dolgoztam az EUvonal Tájékoztató Szolgálatnál és az Európa Pont Ügyfélszolgálatnál, írtam a GörbE Uborka blogra és mentoráltam a frissen csatlakozott tagjainkat.

Jelenleg az Ifjúsági Strukturált Párbeszéd Nemzeti Munkacsoport Szólj bele! projektjén dolgozok, mint projektasszisztens. Feladatom a projektfolyamatok támogatása és a teljes körű adminisztráció. Emellett a Legyen tiéd Európa! óratartó önkéntese is vagyok,  valamint koordinálok egy kisebb projektet, aminek keretében tagjaink képződhetnek, és érdekes beszélgetéseken vehetnek részt.

tl_files/Koordinatori kepek/DSC_8136bc.jpgA Pillar a szakmai tapasztalatokon túl, sok jó élményt, vicces sztorit, új barátokat és inspiráló ismerősöket adott nekem. Nem csak hazai, hanem nemzetközi képzéseken is járhattam, például Írországban. Vacsorát adhattam és tortát süthettem a mentorcsapatomnak, Villányban borozhattam egy EUtanóra után, valamint díjat vehettem át a GörbE Uborkával.

A Pillarról egy kígyó jut eszembe, ami mindenhova bekúszik, mivel mi is egyre több új területet hódítunk meg és egyre több ember ismerkedik meg velünk.

Amiért érdemes velünk dolgozni az a csapatszellem és a kitartás, ami nemcsak a megbeszéléseken mutatkozik meg, vagy a koordinátori csapatépítőkön, amikor együtt nézünk szembe a kihívásokkal, hanem a közös szórakozás alkalmával is, amikor utolsóként távozunk a buli helyszínéről.

A Pillarozáson kívül az időm nagy részét az egyetem teszi ki, nemzetközi tanulmányok mesterszakon, emberi jogi specializáción próbálok minél előbb végezni. Fő kutatási területem a kisebbségi jogok, de érdekelnek a fogvatartottak jogai is.

Böröcz Dorottya (EUtanóra koordinátor):

A Budapesti Műszaki Egyetemen tanulok nemzetközi gazdálkodás alapszakon. A szabadidőmet legszívesebben a barátaimmal töltöm. Nagyon fontos számomra a tesmozgás és az egészséges életmód, igyekszem minél több időt és figyelmet szánni erre. Ha az időm engedi, akkor olvasok, kiváltképpen orosz klasszikusokat.

2013 őszén csatlakoztam a Pillarhoz. Mindig is érdeklődtem az Európai Unió iránt és mindenképpen szerettem volna az egyetem mellett valamilyen önkéntes tevékenységet végezni és egy jó közösséghez tartozni. Erre tökéletes „megoldást” jelentett a Pillar Alapítvány.

tl_files/Koordinatori kepek/DSC_8150bc.jpgAhogyan telik az idő, úgy érzem a Pillar egyre többet ad nekem, mind szakmai, mind személyes tekintetben. Számtalan lehetőséget kínál a fejlődésre, tréningek, képzések, előadások, kerekasztal-beszélgetések formájában. És természetesen a társaság és a közösségi programok is nagyon jók.

Én vagyok felelős az EUtanórák koordinálásáért. Folyamatosan várom lelkes óratartók és a háttérmunkálatokba bekapcsolódni kívánók (pl. kapcsolattartás, tematikák kidolgozása és továbbfejlesztése) jelentkezését. Szeretném, ha az EUtanóránkkal minél több iskolába és intézménybe eljuthatnánk és minél több diákot érhetnénk el a főváros vonzáskörzetén kívül is.

Szeretek gyorsan, hatékonyan dolgozni, de ezt szerintem a többi koordinátorunkról is el lehet mondani. A Pillarban az is nagyon jó, hogy ha időt és energitá fektetsz a munkádba, akkor lehetőséged van előbbre lépni, az itt szerzett tapasztalatok pedig az álláskeresés során is pluszpontot jelentenek.

A Pillarról a jókedv jut eszembe! Úgy gondolom a Pillar az a hely, ahol nagyon sok lehetőséget kapunk egymás megismerésére, szórakozásra és az Európai Unióhoz kapcsolódó rendezvényeken való részvételre, és mindezt jó hangulatban tehetjük meg.

Hegyes Bettina (Understanding Europe koordinátor):

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem nemzetközi kapcsolatok mesterszakán végeztem. Még 2012-ben csatlakoztam a Pillar Alapítványhoz, mert megfogott az EU-tanóra.  Már akkor is úgy gondoltam nagyon fontos, hogy a diákok megfelelő európai uniós ismeretekkel rendelkezzenek, hogy a későbbiekben magabiztos uniós állampolgárokká válhassanak.

Egyetemi éveim alatt az önkénteskedés mellett igyekeztem minden ösztöndíj lehetőséget megragadni, részt vettem nyári egyetemeken, Erasmuson, ifjúsági cseréken. Ennek köszönhetően rengeteg barátra és nem mellesleg használható nyelvtudásra tettem szert. Úgy éreztem minden diáknak jár a lehetőség,hogy tisztában legyen lehetőségeivel,ezért is tartom jó gyakorlatnak, hogy a középiskolás diákoknak tartott óráink egyik fő tartópillére az ösztöndíj lehetőségek bemutatása.

tl_files/Koordinatori kepek/DSC_8242bc.jpgSzemély szerint engem mindig az motivált az óratartásban, hogy ha már csak egy diáknak is segíthetek abban, hogy felfedezze képességeit, merjen pályázni egy külföldi ifjúsági cserére vagy ösztöndíjra és ezáltal a megszokott környezetéből kimozdulva új kultúrákat, személyeket és nyelveket ismerhet meg,akkor már megérte órát tartani, hiszen kinyílik számára a világ.

Ugyanakkor fontosnak tartom, hogy a már jól bevált tematikák mellett merjünk újítani, hogy a diákoknak minél kézzelfoghatóbb, használhatóbb tudást adjunk át. Ezért is hoztuk be  Berlinből 2014-ben az Understanding Europe nevű tréninget, amely interaktív, nem-formális tanulási módszerek révén ismerteti meg a diákokat az EU létrejöttének főbb állomásaival, intézményrendszerével és hatásköreivel.Az eddigi visszajelzések alapján a diákok nagyon élvezik,hogy megoszthatják velünk véleményüket,választ kapnak kérdéseikre,miközben új információkkal is gazdagodhatnak.

Annak érdekében,hogy a jövőben minél több pesti és vidéki középiskolába eljuthassunk mindig szükségünk van óratartókra ,így ha kipróbálnád magad egy új feladatban, fejlesztenéd prezentációs-; és kommunikációs készségeidet,miközben egy remek csapat tagjává válsz, ne habozz, csatlakozz!  

Végezetül: mire gondolok ha azt hallom Pillar Alapítvány? A válasz: "csapat". Hiszen a Pillar Alapítványt, Mi, Pillérek tesszük azzá ami. Itt bárki megtalálhatja a hozzá illő projektet, miközben saját céljai, tervei megvalósításában is segítjük egymást.

Oszkó Attila (GörbEUborka koordinátor):

tl_files/Koordinatori kepek/DSC_8085bc.jpg2013-ban csatlakoztam a Pillar Alapítványhoz, jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen vagyok gazdálkodás és menedzsment szakos hallgató. A középiskolai éveim alatt mindig is érdekelt az Európai Unió és a vele kapcsolatos egyéb dolgok. Az egyetem kezdetekkor egy véletlen "találkozás" útján futottam bele a Pillar-ba. Egyből szimpatikus volt a közeg és az az irányvonal, amit képviselt.

A Pillar kedvenc és legjobb blogjának (a görbEUborka) vagyok a koordinátora. A szerkesztgetése és irányítása során nagyon sok hasznos tudás ragadt akarva akaratlanul is rám. Új nézőpontokat és számos érdekességet ismertem meg általa. Folyamatosan bővülő csapatunk várja a lelkes tagok jelentkezését. Szeretném, ha minél több ember megismerné a blogunkat és ezáltal tudása is bővülne az EU-s témákban.

Számtalanszor tapasztaltam, hogy a közösségi összefogásnak és az áldozatos munkának mekkora ereje van, úgy gondolom, hogy a Pillar valamennyi projektje kiváló példa erre. Sok egyetemi diákszervezet "csak" diákszervezet. A Pillar ennél jóval több. Egy remek csapat és egy nagyon jó lehetőség arra, hogy az egyetemi évek után az itt megszerzett tudást és tapasztalatot a munkád során kamatoztatni tudd. Bátorítok mindenkit, hogy használja ki a lehetőséget, amit a Pillar nyújt, mert biztos vagyok benne, hogy nem fogja megbánni.

Radnai Zsuzsa (HR vezető):

2011 tavaszán csatlakoztam a Pillarhoz, hogy az egyetemen oktatott elméleti ismeretek mellé használható gyakorlati tudást is szerezzek az EU-ról. Akkor még nem sejtettem, hogy a Pillar sokkal több annál, mint uniós lakossági tájékoztatással foglalkozó civilszervezet. Felsorolni is nehéz, mennyi mindent kaptam a Pillartól, utazások, képzések, fesztivál-élmények, Eutanórák stb. formájában.

tl_files/Koordinatori kepek/DSC_8111bc.jpg

A Pillarban töltött éveim során egyre jobban megfogott maga az önkéntesség mint társadalmi szerepvállalás jelentősége, valamint az, hogy a közösség ereje milyen nagy dolgokra képes. Ez motivált akkor, amikor 2014-ben a klubelnöki pozícióra jelentkeztem és jelenleg is, amikor HR-vezetőként segítem a szervezet munkáját. Ez számomra és a Pillar számára is egy új terület, ahol az önkéntesek motivációja jelenti e kihívás szépségét és nehézségét egyaránt.

Célom egy minél jobb közösség kovácsolása sok közösségi program szervezésével, a mentor program koordinálásával és kifogyhatatlan játéktáram segítségével. Ha jut időm a Pillar mellett egyetemre is járok. Viccet félretéve, a PPKE nemzetközi tanulmányok mesterszakán vagyok utolsó éves Európa tanulmányok és kulturális diplomácia szakirányon.


Rénes Krisztina (Legyen Tiéd Európa! koordinátor):

Elsőéves egyetemistaként fontolgattam, hogy valami önkéntes munkát végezzek, de nem igazán körvonalazódott bennem, hogy mit is szeretnék csinálni. Ebben az időszakban ismertem meg az egyetemen egy felsőbb éves hallgatót, aki később bejött az egyik egyetemi előadásra, hogy a Pillar Alapítványhoz tagokat toborozzon. Amikor elolvastam a szórólapot, úgy gondoltam, hogy ez az, amivel szívesen foglalkoznék az egyetem mellett. Sok tanulási lehetőséget, egy jó hangulatú társaságot és hasznos önkénteskedést láttam magam előtt, így 2012-ben csatlakoztam az Alapítványhoz.

Kezdetben a pályázatíró munkacsoport érdekelt a legjobban, majd elkezdtem foglalkozni az EU-tanórával, ami nagyon megtetszett, egyre többet vettem részt az ehhez kapcsolódó programokon és végül lehetőség volt megpályázni fél évre a megbízott koordinátori pozíciót, amit meg is kaptam. A Pillar eddig nekem rengeted élményt, tapasztalatot és tudást adott, remélem, hogy a jövőben továbbadhatom majd ezeket az újabb és újabb önkénteseknek.

tl_files/Koordinatori kepek/DSC_8103bc.jpgJelenleg a Legyen Tiéd Európa! projektasszisztense vagyok. A projektben 20 önkéntes vesz részt, de februárban újabb önkénteseket szeretnénk bevonni egy képzés segítségével.

Szeretném, ha a Legyen Tiéd Európa! projektnek lenne folytatása, ehhez jelenleg a pályázati kiírásokat figyeljük, és ha találunk valami megfelelőt, mindenképp szükségünk lesz segítségre a pályázatírásban.

Az Alapítvány célorientált, kreatív és vidám, ami a projektjeinkben is megmutatkozik. Azt, hogy miért érdemes velem együtt dolgozni nehéz megfogalmazni, úgy gondolom, hogy a többi koordinátor és önkéntes, akinek van közös munkatapasztalata velem többet tud erről mesélni, de annyi biztos, hogy szeretek csapatban dolgozni, mindig figyelmesen meghallgatom mások véleményét, megbízható vagyok és időmhöz mérten mindig igyekszek segíteni, ha arra megkérnek.

Amit mindig is szem előtt tartottam az az, hogy a céljainkat csak sok-sok kitartással lehet elérni, és minden könnyebb, ha az ötleteid megvalósításában egy egész csapat pillér segít.

A Pillar számomra egy polipra hasonlít, aminek a karjai szimbolizálják az Alapítvány számos tevékenységét, amelyek nagyon sokszínűek, ugyanakkor egymáshoz szorosan kapcsolódnak és elválaszthatatlanok egymástól, de a szervezet sokféle tevékenysége és az elmúlt időszak miatt leginkább egy dolgos hangyaboly jut eszembe.

Jelenleg az Andrássy Egyetem nemzetközi gazdaság és gazdálkodás mesterképzésén vagyok első éves hallgató.

Szabó Nikolett (igazgató):

2011-ben kerültem először kapcsolatba a Pillar Alapítvánnyal, amikor önkéntes disputabíró voltam a Szóval?! Országos Vitaversenyen, ahol a Pillar az EU-s tartalmat szolgáltatta. A Pillartól pont azt a szakmai pluszt és fejlődést kaptam, amire számítottam: 2012-ben már nemcsak a Szóval?! egyik koordinátoraként, de az EUvonal, majd az Európa Pont Tájékoztató Szolgálat munkatársaként, és később az Európai Bizottságnál is dolgoztam.

tl_files/Koordinatori kepek/DSC_8155bc.jpg2014 márciusa óta vagyok az Alapítvány igazgatója. Ez idő alatt rengeteget tanultam: magamról; emberek, csoportok és kapcsolatok működéséről; és arról, hogy a Pillarban mindig van valaki (szerencsére általában többen is), aki(k)re számíthatok. Valaki, aki az utolsó pillanatban is segít nekem leadni egy pályázatot, vagy aki akkor is azt mondja, hogy „Csináljuk meg!”, amikor én már elengedném. Vagy leül velem borozni egy hosszú, megbeszélésekkel teli este után.

A Pillarban sosem maradsz magadra, és nagyon kevés hely vagy szituáció van az életben, ahol ez elmondható.

Épp a fentiek miatt nekem a Pillarról az összetartás jut eszembe. De ha tovább kell gondolkodnom, akkor talán egy főnixet mondanék: mert a Pillar mindig meg tud újulni, és mindig új oldalát mutatja meg azoknak is, akik napi szinten foglalkoznak vele - és közben folyamatosan tud inspirálni.

A Pillarozás nekem egyben hobbi is. Egyébként főállásban dolgozom egy pályázatírással és projektmenedzsmenttel foglalkozó cégnél, amely CSR tevékenysége részeként a Pillar tevékenységét is támogatja.

Ha nem dolgozom és nem Pillarozom, akkor új helyeket fedezek fel (legyen az egy számomra új ország, vagy egy új kocsma a belvárosban), továbbá mániákusan szeretek jókat enni, rajongok a kortárs magyar irodalomért, a nem-formális oktatásért, Budapestért, a vitázásért, a jó borokért és a nyári estékért.

Széll Vanda (rendezvényekért felelős koordinátor):

Pillar Alapítványhoz 2013 őszén csatlakoztam egy barátnőm unszolására. Mivel szerettem volna önkéntes munkát végezni és az Európai Unió szellemisége már végzős gimnazista korom óta lenyűgözött, így nem sokáig kellett győzködnie. Végül a barátnőm kevésbé lett aktív, azonban engem itt tartottak az utazási lehetőségek, a szakmai fejlődés és a közösség. Az új barátok mellett még lakótársat is itt találtam. Jártam ifjúsági cserén Toulouse-ban, részt vettem pillaros kiránduláson Brüsszelben és rengeteget tanultam az emberekkel való kommunikációról az alapítványos standolások során – legyen az társasjátékozás gyerekekkel az Európai Pikniken vagy külföldiekkel beszélgetés az Unióról Sziget Fesztiválon.

tl_files/Koordinatori kepek/DSC_8173bc.jpg2014 nyarán megbízott klubelnök pozícióban kezdtem el tevékenykedni, mely munka során megtanultam csapatban dolgozni és számos más munkával kapcsolatos képességem javult.Jelenleg rendezvényekért felelős koordinátori pozíciót töltök be, így az Alapítvány külső megjelenéseiért, belső rendezvényeiért és közösségi programjaiért vagyok felelős.

Szeretném ha minél nagyobb réteget tudnánk elérni rendezvényeinkkel, minél több fiatal előtt válna világossá az EU működése és céljai. Minden fiatalnak javasolnám aki érdeklődik az EU iránt a csatlakozást és aktív részvételt, hiszen szakmai közösségként tovább bővíthetik a tudásukat egy összetartó baráti közösségben.

A Pillarról egy virágzó kert jut eszembe, ami hosszú évek és sokak munkájával virágzik és folyamatosan megújul, de ehhez a virágzáshoz elengedhetetlen a csapatmunka és folyamatos utánpótlás.

Jelenleg kultúrdiplomácia és Európa szakirányú mesterszakos nemzetközi tanulmányaimat folytatom és HR Researcherként gyakornokoskodok. Elszánt utazóként állandóan a következő utamat tervezem, néha már akkor is, amikor még úton vagyok. Szüleim már gyakran hasonlítanak bulldoghoz, ha valamit el szeretnék érni azt megragadom és nem engedem, amíg célt nem érek.

Tárkányi Zsófia (nemzetközi koordinátor):

tl_files/Koordinatori kepek/DSC_8206bc.jpg2015 tavaszán csatlakoztam a Pillar Alapítványhoz. Akkor még csak sejtettem, hogy egy fantasztikus csapat része lehetek, ma már bátran kijelentem, hogy ritka az a fajta szeretetteljes nyitottság, amivel találkoztam Pillérként.

Jelenleg nemzetközi koordinátorként dolgozom, ami igazán megtisztelő és hálás feladat. Az elmúlt években én magam is aktív résztvevője voltam különböző ifjúsági programoknak, melyek során rengeteget tanultam és fejlődtem. Jelenleg fő feladatomnak – mondhatni küldetésemnek - érzem, hogy minél több fiatalt juttassak el hasonló programokra, minél többen tapasztalják meg a non-formális tanulás erejét.

Nagyon szeretem a szokásostól eltérő, különleges megoldásokat, munkám során mottóm is csak ennyi: Think outside of the box! A „dobozt” pedig majd méretre szabjuk.

A Pillarról főként az elfogadás, a csapatmunka és a lendület jut eszembe. Jó érzés egy ilyen szuper csapat része lenni!

Tóth Dalma Alexandra (kommunikációs koordinátor):

tl_files/Koordinatori kepek/DSC_8275bc.jpgA Pillar Alapítványról először a gólyatáborban hallottam, ahol akkori lelkes pillérek meséltek az alapítvány tevékenységéről. Nem kellett nagyon győzködniük, hogy jelentkezzek, hiszen az Európai Unió, mint központi téma már elnyerte a tetszésemet, ezért az őszi tagfelvételire jelentkeztem is. A Pillartól azt vártam, hogy megtapasztalhassam, hogy az elméletben megszerzett tudásomat, hogyan tudom kamatoztatni a való életben és további tapasztalatokat szerezhessek az EU működésével kapcsolatosan. Csatlakozásomkor az elsődleges szempont a szakmaiság volt, de ahogy megismertem a többi önkéntest a közösség vált a legnagyobb motivációs erővé.

Az Alapítványnál jelenleg kommunikációs koordinátorként tevékenykedem. Én felelek a belső és külső kommunikációért egyaránt, amibe bele tartozik például a honlap szerkesztése, a Facebook oldalunk szerkesztése, plakátok készítése, hírlevél kiküldése és így tovább... Szeretném, ha minél többen értesülnének az Alapítvány tevékenységéről, ami másokra nézve is motiváló erővel hathat.

Tanulmányaimat az Eötvös Loránd Tudományegyetem politikatudomány és humánökológia mesterszakán végzem. Az egyetem, a munka és a pillarozás mellett mindig szakítok időt a lovaglásra és a biciklizésre.